Zelf elektra aanleggen of laten doen door een professional? Interieurdesign op maat Verlichting

Energiebesparing op maat

Energiebesparende maatregelen kosten eenmalig natuurlijk geld, maar ze zullen u in de toekomst veel geld besparen. Energie zal altijd vaste kostenpost blijven, en als u deze zo laag mogelijk kunt maken dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. In elk huis en in elk kantoorpand kan bespaard worden op energie, maar de manier waarop zal overal anders zijn. Daarom kunt u gebruik maken van energiebesparing op maat.

Goede isolatie

Wanneer u een huis bouwt, dan is een goede isolatie een absolute must. Het goed isoleren van een huis zal op koudere dagen namelijk ontzettend veel stookkosten besparen. De warmte blijft beter binnen en tocht krijgt geen kans. Echter, u heeft niet alleen voordeel op koudere momenten in het jaar. Ook met warmte is het veel beter uit te houden in een goed geïsoleerd huis. In de winter wordt de kou buitenshuis gehouden en in de zomer geldt datzelfde voor warmte.

Zonnepanelen

Wilt u milieubewust én energiebesparend bezig zijn? Dan kunt u er voor kiezen om zonnepanelen op uw dak te leggen. Door gebruik te maken van zonne-energie en door energie terug te leveren aan het netwerk, zult u op den duur flink geld besparen of zelfs verdienen. Het is echter wel van belang dat u de afschrijving van de zonnepanelen en de afnemende opbrengst van de panelen meeneemt in uw berekening.

Water besparen

U kunt ook besparen op water. Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende douchekop, wat er voor zorgt dat u beduidend minder water verbruikt. Het is ook mogelijk om het grootser aan te pakken. Door te kiezen voor een water-recycle systeem wordt douchewater en water van wasbak verzameld en vervolgens gebruikt om de wc door te spoelen.