Een grote klus Zelf elektra aanleggen of laten doen door een professional? Waarom je aandacht moet besteden aan de buitenkant van je bedrij

Schoonmaaktips die het jou een stuk makkelijker maken

Schoonmaken is misschien geen hogere wiskunde, maar er zijn wel veel trucjes die het een stuk makkelijker maken en die jou veel tijd kunnen besparen. In deze blog delen wij handige tips waardoor jouw woning zonder teveel moeite schoner is! 

Schoonmaken onder de douche

Dit is pas echt efficiënt! Jouw douche schoonmaken terwijl je eronder staat. Neem een schone doek mee en poets elke keer dat je doucht een deel van de muur of van het sanitair. Dan hoef jij tijdens je grote schoonmaak minder hard te boenen!

Schone televisie

Jouw televisie is een product die erg veel stof opvangt. Al helemaal wanneer de zon op jouw televisie schijnt, dan lijkt het alsof je jouw tv al in geen jaren meer hebt schoongemaakt. Als je het stof van jouw tv wilt verwijderen, is het belangrijk dat je hiervoor de juiste materialen gebruikt. Als je een verkeerde doek gebruikt kun je poetsen wat je wilt, maar het stof zal niet weggaan. Gebruik voor het schoonmaken van jouw tv plumeau en meng twee glazen met een kwart glas pure alcohol. Spray dit mengsel op een microvezeldoek, neem jouw tv af en het stof zal gemakkelijk verdwijnen!
 

Efficiënt de oven schoonmaken

Niemand houdt van aangekoekte etensresten in de oven, maar het schoonmaken is een flinke klus en kost veel tijd. Soms kun je schrobben wat je wilt, maar gaan de aangekoekte resten maar niet weg. Wat blijkt? hard schrobben is nergens voor nodig! Gebruik een ovenbestendig bakje en leg er een citroenschijfje in, leg het bakjes vervolgens voor een half uur in een voorverwarmde oven. Het zuur van de citroen zorgt ervoor dat de aangekoekte resten losweken. Hierna hoef jij het alleen nog maar weg te vegen!

Schone pannen

Iedereen herkent het wel… jouw pannen hebben er wel eens beter uitgezien. Boenen met een schuurspons en schoonmaakmiddel red vaak lang niet alles. Maar wij hebben een magisch middel! Begin met het strooien van baking soda in de pan, en mix dit samen met een scheutje azijn. Als laatste, voeg je een beetje afwasmiddel toe en laat de pan daarna voor 5 minuten koken. Hard schrobben is nu niet meer nodig!
 
Met deze handige tips kan je flink wat tijd besparen! hou je nou helemaal niet van schoonmaken? Of heb je eigenlijk geen tijd? Dan is het misschien handig om een schoonmaakbedrijf in te huren voor particulieren! Veel schoonmaakbedrijven staan voor je klaar voor veel verschillende schoonmaakklussen, van opleveringsschoonmaak, tot glazenwassen tot interieurverzorging! Een schoonmaak offerte aanmaken is gemakkelijk, zo kun je kijken of het iets is voor jou!