Glazen ramen Uitstekend bereikbaar voor je klanten Snelloopdeuren

Vloerverwarming of luchtverwarming in je woning laten plaatsen

Onbekend maakt onbemind. Een gezegde dat gedurende lange tijd op zowel vloerverwarming als luchtverwarming van toepassing was. De roosters die bij dit type verwarming horen, werden onmiddellijk geassocieerd met de vroegere generatie vloerconvectoren die destijds in de volksmond bekend stonden als ‘stofputten’. En hoewel luchtverwarming in niets vergelijkbaar is met de convectoren van toen, werd het systeem er niet bepaald populairder op. Dat alles veranderde toen de EPB wetgeving ingevoerd werd, want van toen af werd ventileren een verplichting. Plots werd luchtverwarming vanuit een heel ander daglicht bekeken, want luchtverwarming is mits een kleine uitbreiding heel eenvoudig te combineren met een mechanisch ventilatiesysteem. De investering voor het plaatsen van de luchtkanalen wordt hierdoor dubbel zo interessant, aangezien de kanalen voor beide systemen bruikbaar zijn. Dit veroorzaakte een immense ommekeer in het beeld dat men van luchtverwarming had, waardoor de vooroordelen in het niets verdwenen en de vele pluspunten van het systeem plots zeer duidelijk werden. Wil je meer informatie over vloerverwarming? Dit kan een hele mooie aanvulling zijn op je bestaande installatie. Zo kun je vloerverwarming goed combineren in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Vloerverwarming laat je eenvoudig leggen door een specialist. 

Voordelen van luchtverwarming

Liefhebbers van een minimalistische plaatsingswijze zullen eerder opteren voor vloer- of plafond roosters, die al dan niet geminimaliseerd werden tot spleetroosters. Het netwerk van luchtkanalen wordt bij deze plaatsing mooi weggewerkt in de kruipkelder, de chape of via de zolder. Buiten de roosters blijft er dus niets zichtbaar en dat wordt ten zeerste geapprecieerd door diegenen die het interieur tot in de puntjes willen inrichten zonder dat daar zichtbare verwarmingselementen aan te pas komen. Voor degenen die houden van een industriële look kan dan weer gebruik gemaakt worden van spiraalbuizen, een meer zichtbare plaatsingswijze die het industriële uitzicht ten zeerste benadrukt. Wil je liever een minimalistische look? Kies dan voor vloerverwarming. Voornamelijk in woningen zeer interessant en efficiënt. Het laten installeren van vloerverwarming is geen eenvoudige klus. Daarom wordt het met name in nieuwbouwwoningen geplaatst, of bij renovaties. Zo kun je heel eenvoudig vloerverwarming onder een laminaatvloer leggen met bijvoorbeeld folie. 

Pluspunten van luchtverwarming t.o.v. vloerverwarming

Ook zeer interessant is de vrij snelle opwarming die luchtverwarming te bieden heeft, ideaal dus voor gezinnen die op zeer onregelmatige tijdstippen thuis zijn en de verwarming lager of hoger zetten in functie van de aanwezigheid. Dankzij de bijzonder snelle opwarming is de ganse woning in een mum van tijd warm. Tijdens het verwarmen maakt luchtverwarming trouwens ook gebruik van eventuele andere warmtebronnen zoals zonnewarmte die door de beglazing dringt, warmte van een kachel of open haard etc. Deze warmte wordt opgepikt en via de nauwelijks voelbare luchtcirculatie die het systeem teweegbrengt, gelijkmatig over de woning verdeeld. Luchtverwarming wordt standaard uitgerust met een filter die het aanwezige stof uit de toegevoerde lucht gaat filteren. In vergelijking met conventionele verwarmingssystemen zal luchtverwarming daardoor zeer in de smaak vallen bij personen met luchtwegproblemen. Een bijkomende optie is een filter die ook pollen, huisstofmijt en